Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Το σπίτι του λαού!


Τί "ωραίες" ήταν εκείνες οι εποχές που οι πολίτες πήγαιναν να ψηφίσουν όποτε είχαμε εκλογές, άντε το πολύ πολύ να έκαναν και καμιά απεργία με τη "συνοδεία" διαδήλωσης κι εκεί περιοριζόταν ο πολιτικός τους ακτιβισμός! Τί όμορφα που περνούσαν τότε οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, όταν μπορούσαν να κάνουν τα παιχνίδια τους, μοιράζοντας παράλληλα κάποια ψίχουλα και στο λαό για να μπορούν να του αποδίδουν συνενοχή. Πόσο "αλησμόνητες" ήταν οι ημέρες που δεν υπήρχαν ιστοσελίδες και ιστότοποι για να αποκαλύπτουν τη βρωμιά πίσω από τις κλειστές πόρτες της εξουσίας...
Ήταν φυσικό επόμενο να αποθρασυνθούν όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ηταν λογικό να πιστεύουν ότι οι ημέρες της αλαζονείας τους θα κρατούσαν για πάντα, γι' αυτό κι έθεσαν σε εφαρμογή την "τελική λύση" για τη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε σε αυτήν τη χώρα. Μόνο που δεν υπολόγισαν στη λαϊκή οργή, που όταν συσσωρεύεται επί δεκαετίες έρχεται η ώρα που ξεσπά και παίρνει παραμάζωμα όποιον δεν την υπολόγισε ποτέ...
Μπορεί να ξάφνιασε η χθεσινή συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων ατόμων έξω από το σπίτι που κατοικεί ο Α. Τσοχατζόπουλος στη Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ενδεχομένως να απόρησαν εκείνοι που θεωρούν πως με την παραγραφή των ποινικών αδικημάτων, παύουν να υφίστανται τα ποινικά αδικήματα. Δεν ισχύει, όμως, πλέον κάτι τέτοιο. Ο λαός ζητά αίμα και θα το αναζητήσει επί δικαίους (κακώς!) κι αδίκους (καλώς!). Στην περίπτωση, πάντως, του πάλαι ποτέ "ωραίου Μπρούμελ" έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται έξω από το σπίτι όπου κοιμάται ένας διεφθαρμένος παρ' ολίγον πρωθυπουργός. Γιατί αυτό το σπίτι έχει αγοραστεί με "βρώμικο" χρήμα από έναν πολιτικό, όπως αρκετοί όμοιοί του, που έβαλε το προσωπικό πάνω από το εθνικό συμφέρον. Η κατάσχεσή του είναι στοιχειώδης απονομή δικαιοσύνης...

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σου και κοίτα σύμπτωση σήμερα το απόγευμα συζητούσαμε με φίλους και έλεγα:Βρε παιδί μου γιατί πέρα από τις κλασικές μεθόδους αγώνα, δεν βρίσκουμε και άλλες παράλληλες μορφές, χωρίς βέβαια να χάνουμε από το νου μας τον στόχο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος, χωρίς να χάνουμε τον στόχο, του να αναπτυχθεί η ταξική συνείδηση των εργαζομένων.
Για παράδειγμα να γίνουν καταλήψεις π.χ του σπιτιού του Μπρούμελ και όχι μόνον.Αυτό μπορεί να οδηγήσει αν γίνει το επιδιωκόμενο και στην κατάληψη εργοστασιακών μονάδων ( όπου υπάρχουν) και πάντως εργασιακών χώρων και γιατί όχι σε μια απεργία διαρκείας.
Οι άστεγοι, έχουν φτάσει τους 20.000 και οι μισοί είναι στην Αθήνα.Είναι ένα εφιαλτικό νούμερο που τείνει αυξανόμενο γεωμετρικά. Είναι θέμα του πως θα αντιμετωπιστεί αυτή η λαίλαπα που θα πλήττει διαρκώς και περισσότερες ομάδες εργαζομένων.
Με την ελπίδα ότι ο λαός αυτός θα αντισταθεί και θα επιβάλλει τις λύσεις εκείνες που θα μπορέσουν να δώσουν διέξοδο στα δικά του προβλήματα και όχι στα προβλήματα του καπιταλιστικού συστήματος.
Με μαχητική ελπίδα και όχι ελπίδα αναμονής φυσικά,την καληνύχτα μου.

diaskronos είπε...

Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS
Προτείνουμε:
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο:
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Προτείνουμε ακόμα μια φωτοσύνθεση του χάρτη της Ελλάδας με στάμπα « ΟΧΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ» μια φωτοσύνθεση είναι στην αρχική σελίδα του blog όποιος θέλει μπορεί να την πάρει .
Με αυτό τον τίτλο που είναι φανταζόμαστε λίγο πολύ αποδεκτός από την μεγάλη πλειοψηφία των bloggers και φυσικά ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και απόψεις αλλά και να δώσει και άλλες προτάσεις. (Στην ανάλυση προφανώς δεν γίνεται όλοι να συμφωνήσουν με ένα κείμενο ή τουλάχιστον προς το παρών είναι πάρα πολύ δύσκολο και θέλει προετοιμασία.)
Α) Είναι ένας τρόπος να ακουστούμε από όλους ,πιο μακριά και πιο έντονα.
Β) θα είναι μια δοκιμή και για επόμενη μαζική διαμαρτυρία ή προβολή κάποιου εθνικού ή κοινωνικο-πολιτικού ή οικονομικού ζητήματος.
Γ) Η φωνή μας θα φτάσει και στο εξωτερικό και στις Βρυξέλλες πιο δυνατή.
Δ) Εάν κάποιος διαφωνεί ή τώρα ή σε επόμενη παρόμοια κίνηση είναι ελεύθερος προφανώς να μη συμμετέχει είναι πέρα για πέρα επιλογή και δικαίωμα του καθενός .
Όλοι μας να ενημερώσουμε όλα τα φιλικά μας αλλά και όσα μπορεί ο καθένας για την κίνηση αυτή. Είναι μια πρόταση που δεν κρύβει καμία ύπουλη σκοπιμότητα παρά αυτά και μόνο που γράφουμε. Την πρόταση την κάνουμε με ειλικρίνεια και χωρίς άλλο στόχο ή σκοπό. Θεωρήσαμε σωστό να την διακινήσουμε μέσω σχολίων γιατί δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο. Συνάδελφοι (αν στέκει ) bloggers η Χώρα μας πνίγεται …κάτι μα κάτι πρέπει να γίνει.
Ευχαριστούμε κι ελπίζουμε το e-mαιl: diaskronos@gmail.com
Η ομάδα του galaxiako.blogspot.com : diskronos, anarxos, antromeda, kiklonas, anarxosimoritis
ΥΓ Εάν κάποιος (οποιοσδήποτε) θέλει το ονοματεπώνυμο μας θα το δώσουμε με το e-mail. Δεν υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα χωρίς να ζητήσουμε το δικό του για να μην υπάρχουν αμφιβολίες .