Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Δεν είναι ήρωας!


Γιατί ο Παλαιοκώστας είναι λαϊκός ήρωας; Μήπως γιατί δίνει λεφτά σε φτωχούς στα ορεινά των Τρικάλων; Αυτό αμφισβητείται. Μήπως γιατί δεν έχει σκοτώσει κανένα; Κι εγώ δεν έχω σκοτώσει, αλλά κανένας, πιστέψτε με, δε με αντιμετωπίζει σα λαϊκό θρύλο!
Ο κόσμος συμπαθεί τον Παλαιοκώστα γιατί γελοιοποιεί αυτό που μας ταλαιπωρεί στην καθημερινότητά μας, δηλαδή την εξουσία. Κι εμείς, υποσυνείδητα, θα θέλαμε να παίζουμε "κλέφτες κι αστυνόμους", να 'μαστε οι πρώτοι και να βγαίνουμε νικητές. Ο κόσμος συμπαθεί, επίσης, τον Παλαιοκώστα γιατί διαθέτει ένα σπάνιο προσόν για έλληνα: εργάζεται με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα! Γι' αυτό κι όλες οι παραινέσεις να αναλάβει κάποιο υπουργείο, μήπως και δούμε προκοπή.
Ας μη γελιόμαστε, ο Παλαιοκώστας δεν είναι ήρωας. Οι ήρωες αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία για το καλό περισσότερων από το δικό τους ή του...Ριτζάι και της ξανθιάς φίλης τους. Ζούμε, όμως, σε μια εποχή που περιμένουμε το "Σούπερμαν" να μας σώσει γιατί μας έχουν κάνει να φοβόμαστε να σωθούμε από μόνοι μας. Οπως λέει και η γνωστή ρήση, "αλίμονο στους λαούς που χρειάζονται ήρωες"...
Υ.Γ.: Εκτακτη είδηση: ο "Χριστός" δεν θα αναστηθεί φέτος, όπως δεν αναστήθηκε ποτέ. Θα συνεχίζει να σταυρώνεται και τις υπόλοιπες 47 εβδομάδες του χρόνου. Καλό Πάσχα!

1 σχόλιο:

admin είπε...

se evala sta agaphmena! des kai auto http://trelokouneli.blogspot.com/2009/04/blog-post_7517.html