Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Τι θα κάνει με το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ;


Μέσα στην αγωνία του να εκπληρώσει το οικογενειακό κάρμα και να γίνει κι αυτός πρωθυπουργός στην κληρονομική δημοκρατία μας, ο Γ. Παπανδρέου έχει υποσχεθεί πάρα πολλά σε πάρα πολλούς. Διευκολύνεται, ωστόσο, από το ότι η Ν.Δ. θα αλληλοσπαράσσεται, τουλάχιστον τους επόμενους μήνες.
Οι πρώτες 100 ημέρες θα είναι ενδεικτικές για το αν θα έχουμε μια μεταρρυθμιστική ή μια διαχειριστική κυβέρνηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, του κ. Παπανδρέου, πέρα από τον ανίκανο εαυτό του, είναι αν θα καταφέρει να γκρεμίσει από τη δημόσια διοίκηση το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ. Ηδη, οι "πρασινοφρουροί", οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι τρεις δεκαετίες τώρα στο Δημόσιο, έχουν πάρει "αέρα" κι ετοιμάζονται να ξαναστήσουν τα "βιλαέτια" τους.
Τα λόγια του νέου πρωθυπουργού για αξιοκρατία και διαφάνεια ακούγονται ωραία στα αφτιά μας. "Αρχή άνδρα δείκνυσι", όμως, κι ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις άμεσα. Από αυτό, άλλωστε, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του κ. Καραμανλή, θα εξαρτηθεί και το χρονικό διάστημα της παραμονής του στην εξουσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: