Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

"Μ' αυτό μου φέρνει τρόμο"...


"Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μ' αυτό μου φέρνει τρόμο", έγραφε ο Νίκος Καββαδίας χωρίς, ευτυχώς για εκείνον, να έχει γνωρίσει τον κ. Καρατζαφέρη, τον κ. Παπαθεμελή και τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, όμως, για μας τους ζωντανούς, όχι μόνο τους έχουμε γνωρίσει, αλλά περίπου 450.000 συμπατριώτες μας ψήφισαν ΛΑΟΣ, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο και Χρυσή Αυγή στις χθεσινές ευρωεκλογές, δηλαδή συνολικό ποσοστό περίπου 9%!
Την ίδια ώρα, δυνάμεις όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι κι ο ΣΥΡΙΖΑ που, αν μη τί άλλο, δεν έχουν μισαλλόδοξο λόγο, έλαβαν και οι δύο μαζί λίγο πάνω από 8%.
Είναι αλήθεια ότι αρκετοί, ίσως και πολλοί, από εκείνους που ψήφισαν τους πατριδοκάπηλους ρατσιστές το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για τα μεγάλα κόμματα. Από την άλλη, όμως, με τρομάζει η προτίμηση σε εκείνους που θεωρούν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας τους μετανάστες, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν θα διαφωνούσαν με ομαδικές εκτελέσεις αλλοεθνών στην πλατεία Συντάγματος. Εχει δημιουργηθεί μια μερίδα είτε απαθών, είτε ανασφαλών ανθρώπων, οι οποίοι όταν δεν προτιμούν την παραλία, επιλέγουν να φορτώνουν στους ξένους όλες τις πληγές αυτής της χώρας.
Σε ένα παρεμφερές θέμα, δε διαφωνώ με την ιδέα να ψηφίζουν οι έλληνες του εξωτερικού. Από την άλλη, όμως, θεωρώ πως είναι σημαντικότερο να έχουν δικαίωμα ψήφου κι εκείνοι οι αλλοδαποί που έχουν συμπληρώσει πενταετία ή και λιγότερα χρόνια στη χώρα μας. Γιατί εκείνοι βιώνουν τα προβλήματα αυτού του κράτους, εκείνοι καλούνται να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που τους βάζει στο δρόμο τους κι όχι ο έλληνας της Αστόριας, ο οποίος πιστεύει ακόμα ότι οι συμπατριώτες του στην Ελλάδα ζουν σε σπίτια με κολώνες ιωνικού ρυθμού κι όταν διασκεδάζουν χορεύουν μόνο συρτάκι ή ακούν αποκλειστικά Καζαντζίδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: