Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Η αποχή φέρνει τον "μπουμπούκο" υπουργό Δημ. Τάξης;...


Οταν απουσιάζουμε από τις κάλπες είναι λογικό να "μπαίνουν στην Πόλη οι οχτροί", που λέει και το τραγούδι. Οπως δείχνουν και οι πρώτες μελέτες του εκλογικού αποτελέσματος, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά και τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα ( πλην του ΚΚΕ) θα είχαν αυξημένο ποσοστό σε σχέση με το αποτέλεσμα της Κυριακής, αν η αποχή ήταν μικρότερη. Αυτό σημαίνει και πως η άκρα δεξιά θα είχε χαμηλότερο ποσοστό και τώρα ο κ. Καρατζαφέρης δεν θα παρίστανε τον κυβερνήτη της χώρας, υποδεικνύοντας στον πρωθυπουργό ποιά πρόσωπα πρέπει να χρησιμοποιήσει και πού στον επικείμενο(;) ανασχηματισμό.
Ας μην κρυβόμαστε, όμως, πίσω από το "δάχτυλό" μας. Η Αριστερά έχει τεράστιες ευθύνες για το ότι δεν έπεισε τους νέους, κυρίως, ανθρώπους να αφήσουν τις παραλίες, τον φραπέ και την Πετρούλα του Star, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Καλή η καταγγελία, καλή και η διαμαρτυρία στο δρόμο, αλλά πρέπει να έχεις ή, έστω, να προβάλλεις τις προτάσεις που έχεις για το μέλλον.
Τώρα, ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας για τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας μας που μπορεί να φτάσει μέχρι το σημείο κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ να αναλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως προτείνει ο κ. Καρατζαφέρης. Φοβάμαι την Ελλάδα που πολιτικός επικεφαλής της αστυνομίας θα είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης ή κάποιος άλλος εθνικιστής. "Τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί, κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές την πρώτη μέρα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: