Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ανίερο θράσος!


Μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου και την εκλογή του Ιερώνυμου είχα αισθανθεί μια ανακούφιση: από ένα λαϊκιστή, πατριδοκάπηλο αρχιεπίσκοπο είχαμε περάσει σε ένα φαινομενικά νηφάλιο ιερέα, ο οποίος δε διακατεχόταν από τη "δίψα" για λούσα, που χαρακτήριζε τον προκάτοχό του.
Αυτήν την εβδομάδα, όμως, μου έφυγε και η τελευταία αμφιβολία για το ήθος των τραγοπαπάδων: o Ιερώνυμος διαμαρτύρηθηκε για το ότι θα παραχωρηθούν στους μητροπολίτες αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν εξυπηρετούνται οι συνάδελφοί του από την επαρχία. Αν δεν εξυπηρετούνται κ. Ιερώνυμε, να τους αγοράσετε αυτοκίνητα από το δικό σας ταμείο, που μόνο ελλειμματικό δεν είναι. Αλλιώς το κράτος να μεριμνήσει να χορηγήσει αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού και σε άλλους επαγγελματίες, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις και οι οποίοι δεν διαθέτουν το "παγκάρι" της εκκλησίας. Και να αφήσετε στην άκρη κ. Ιερώνυμε τις ειρωνικές επιστολές και για το θέμα της φορολογήσης της εκκλησιαστικής περιουσίας γιατί εκτίθεστε με το... ανίερο θράσος σας.
Υ.Γ.: "Μαύρε Γάτε", σ' ευχαριστώ που με διαβάζεις, ανεκτικός, όμως, σημαίνει υπομονετικός σύμφωνα με τα λεξικά. Προσωπικά δεν αναγκάζομαι να υπομένω τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και τους πακιστανούς. Είναι, απλώς, διαφορετικοί από μένα. Φαντάζομαι θα συμφωνείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: