Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ο κλασικός μικροαστός έλληνας...


Σας μεταφέρω μια προσωπική εμπειρία, όχι γιατί ξαφνιάστηκα από αυτή, αλλά για να καταδείξω πως η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα υπό τουρκοκρατία, έστω κι αν έχουμε αντικαταστήσει τους τούρκους με τους...δημοσίους υπαλλήλους.
Βρέθηκα στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα", όπου χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία συγγενικό μου πρόσωπο. Ο "άρχοντας" του γραφείου κίνησης επέμενε πως δεν θα μπορούσε να γίνει εισαγωγή σε τρίκλινο δωμάτιο, παρότι το συγγενικό μου πρόσωπο το δικαιούταν. Μόνο το μάτι δε μου έκλεισε πονηρά, για να "πιάσω" καλύτερα το νόημα κι εκείνος να τα "πιάσει".
Τελικά, διαπίστωσα πως δεν ήταν καν εκείνος ο υπεύθυνος για το πού θα εισαχθεί ο κάθε ασθενής, ενώ υπήρχε η δυνατότητα νοσηλείας σε τρίκλινο δωμάτιο. Έχω την υποψία πως ο συγκεκριμένος "κύριος" το απόγευμα που γυρνά στο σπίτι του εξανίσταται κάθε φορά που ακούει την είδηση πως κάποιος πολιτικός, δημοσιογράφος ή κάποιος άλλος διάσημος είναι διεφθαρμένος. Είναι ο ίδιος "πολίτης" που έχει απηυδήσει με το πολιτικό σύστημα της χώρας και στο τέλος ψηφίζει είτε ΠΑΣΟΚ, είτε Ν.Δ. Είναι ο ίδιος που βρίζει τους πακιστανούς που "κλέβουν" δουλειές από τα "τίμια" ελληνόπουλα. Είναι ο κλασικός μικροαστός έλληνας, που θεωρεί πως για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: