Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Σιγά, το ΚΚΕ κοιμάται!


Για τους πιστούς αλάνθαστος είναι μόνο ο θεούλης, όποιο όνομα κι αν λαμβάνει σε κάθε θρησκεία. Για το ΚΚΕ αλάνθαστοι είναι ο Μαρξ, ο Έγκελς, ο Λένιν, ο Στάλιν κι όλοι οι δικτάτορες του...ανύπαρκτου σοσιαλισμού στην ανατολική Ευρώπη, στην Ασία, στην Αφρική και στην Κούβα.
"Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός[...]. Δεν είχε το δικαίωμα μια εξουσία εργατική να σεβαστεί τα σύνορά της και να υψώσει το τείχος μέσα στο έδαφός της"; Τα παραπάνω ανόητα λόγια δεν ειπώθηκαν από έλληνες κομμουνιστές τη δεκαετία του '60, του '70 ή του '80, όταν πολλοί ζούσαν με την αυταπάτη πως στο ανατολικό μπλοκ η εργατική τάξη ζούσε πλουσιοπάροχα. Ειπώθηκαν από την Αλέκα Παπαρήγα αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την πτώση του τείχους του Βερολίνου!
Η στάση που κρατά το ΚΚΕ εξευτελίζει το κομμουνιστικό κίνημα. Δεν είναι ντροπή να παραδέχεσαι πως έγιναν λάθη, για να μην πω εγκλήματα. Είναι, όμως, προσβολή στον κάθε νοήμονα άνθρωπο να τα δικαιολογείς και να επιρρίπτεις τις ευθύνες γι' αυτά μόνο στον ιμπεριαλισμό. Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός: ένας σοσιαλιστικός κόσμος, που ο πλούτος θα κατανέμεται ισομερώς κι όπου ο καθένας θα αμείβεται με βάση όσα προσφέρει. Δεν θέλω, όμως, έναν κόσμο που θα τον διοικεί μια δράκα ανθρώπων του Κόμματος, η οποία θα σκοτώνει ή θα εξορίζει αντιφρονούντες. Το δικαίωμα της αμφισβήτησης πρέπει να υπάρχει και στον παράδεισο, αλλιώς είναι κόλαση. Αυτό που υπερασπίζεστε κυρίες και κύριοι του Περισσού δεν ονομάζεται σοσιαλισμός, αλλά φασισμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: