Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Γιατί Ντόρα και Αντώνης δεν είναι καλύτεροι του Ριζάι!


"Προτιμώ να πεθάνω παρά να σας πω πού είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Δεν θα σας πω τίποτα για την απόδραση γιατί σιχαίνομαι τους ρουφιάνους. Τον καταδότη εγώ θα τον συγχωρήσω, ο θεός όχι".
Ο Α. Ριζάι, που εκστόμισε τις παραπάνω φράσεις, είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος. Οπότε μακριά από μένα κάθε προσπάθεια αγιοποίησής του. Από την άλλη, όμως, δε μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να κάνω μια σύγκριση των λεγομένων και των πράξεών του με εκείνες του Α. Σαμαρά και της Ν. Μπακογιάννη. Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ. δεν έχουν σκοτώσει άνθρωπο. Τουλάχιστον όχι από όσο γνωρίζω.
Την ίδια ώρα, όμως, οι αλληλοκατηγορίες για προδοσία, "μηχανισμούς", Siemens, "σύστημα ΠΑΣΟΚ" δίνουν και παίρνουν στην "ευγενή" άμιλλα των δύο φιλόδοξων ηγετίσκων να γίνουν σε καμιά δεκαριά χρόνια πρωθυπουργοί της χώρας. Ο Ριζάι θα καταδικαστεί εκ νέου, θα αποδράσει για τρίτη φορά με ελικόπτερο, θα ξανασυλληφθεί, θα ξαναϋπερασπιστεί τη Σούλα του και οι φιλήσυχοι έλληνες θα κοιμούνται ήσυχοι πως ένας βίαιος εγκληματίας είναι στη φυλακή. Γιατί, όπως διδάσκει η μεγάλη του Βουλγαράκη σχολή, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: