Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τώρα κλαίνε, γιατί κλαίνε;


"Τώρα κλαις, γιατί κλαις, σύ δεν είσαι που...κορόιδευες χθες"; Διαβάζω για υπουργούς, διευθυντές υπουργείων, διοικητές ΔΕΚΟ που "εξοργίζονται" με την ταπεινωτική συμπεριφορά της τρόικας απέναντί τους. Με συγχωρείτε, αλλά ένας σοβαρός λόγος που οι μεγάλες δυνάμεις διοικούν ντε φάκτο αυτήν τη χώρα σήμερα είναι η ανικανότητα και φαυλότητα αυτών που κυβερνούν.
Και μη μου πείτε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άμοιρη ευθυνών και πως για όλα φταίει ο "λουόμενος της Ραφήνας". Οσοι κυβερνούν σήμερα, κυβερνούσαν και πριν από επτά χρόνια. Σε άλλα πόστα, αλλά είναι οι ίδιοι, προς γελοιοποίηση της "ανοιχτής διακυβέρνησης". Οσοι την πίστεψαν αρκεί να δουν ποιός τοποθετήθηκε διοικητής του ΙΚΑ: ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ δηλαδή!
Την ίδια ώρα, η αναξιοκρατία συνεχίζεται. Για παράδειγμα, διοικητής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον "Ευαγγελισμό", έχει τοποθετηθεί συνταξιούχος στρατιωτικός, στη Βούλα ναυπηγός και στην Κόρινθο συνταξιούχος εκπαιδευτικός! Με "προσοχή" και "ημιανάπαυσις" ή απαγγέλλοντας Ομηρο θα μπει τάξη στο χάος των νοσοκομειακών προμηθειών; Κι αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: