Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Ελεήστε τις "φτωχές" τράπεζες!


Χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου, εμφανώς πια χωρίς το προσωπείο της "ήρεμης δύναμης", προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν τίθεται θέμα για μνημόνιο νούμερο δύο, με το οποίο θα καταργείται, για παράδειγμα, ο 13ος και 14ος μισθός και στον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ημέρα, όμως, η κυβέρνηση ακύρωσε άλλη μια προεκλογική της δέσμευση: το "ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες" όταν ο κ. Αλογοσκούφης τις ενίσχυε με 28 δις έγινε συνολική ενίσχυση περίπου 50 δις (!) από τον κ. Παπανδρέου και τον αγαπημένο του υπουργό Οικονομικών...
Αν είχαν καταθέσει προεκλογικά το πρόγραμμά τους ως μάρτυρες σε δικαστήριο, τώρα θα βρίσκονταν στη φυλακή καταδικασμένοι με ισόβια κάθειρξη για κατ' επάγγελμα ψευδορκία! Την ίδια ώρα, εξάλλου, που ακόμα κι ο δανός ελεγκτής του ΔΝΤ λέει πως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι συνεισέφεραν ό,τι ήταν να συνεισφέρουν, η κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς χρήματα στις τράπεζες, ώστε αυτές, ανάμεσα σε άλλα, να αγοράσουν και δημόσιους χρηματοπιστωτικούς οίκους!
Τα πράγματα είναι απλά: αν οι ιδιώτες τραπεζίτες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ή να δώσουν δάνεια, ας παραδώσουν τα κλειδιά των τραπεζών τους στο Δημόσιο. Γιατί αλλιώς όλο και θα μεγαλώνει η αίσθηση στην κοινή γνώμη πως το μνημόνιο δε συμφωνήθηκε για να σωθεί η πατρίδα, αλλά οι πέντε δέκα τραπεζίτες της...
Υ.Γ. Θα τα ξαναπούμε την ερχόμενη Πέμπτη (12/08), καλά να περνάτε!

1 σχόλιο:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε το ksipnistere βρίσκετε ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα blog της χώρας