Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Μ' ένα...Μπόλιγουντ ξεχνιέται!


Οταν το σπίτι σου έχει πάρει φωτιά, ποιά είναι η συνετότερη κίνηση; Μα, να πας στην Ινδία "φυσικά" και να παρακολουθήσεις και καμιά ταινία του Μπόλιγουντ, αν βρεις λίγο χρόνο από τις επίσημες συναντήσεις σου και την επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ!
Κι όμως, ο πρωθυπουργός που μπροστά του ο Κ. Καραμανλής μπορεί να μοιάζει σε λίγο καιρό "τιτανοτεράστιος", αποφάσισε πως η πιο ενδεδειγμένη λύση μετά την ουσιαστική κήρυξη της χώρας σε πτώχευση ήταν να επισκεφτεί την Ινδία για να ενημερώσει τον ομόλογό του πως η Ελλάδα στηρίζει τη χώρα του στο αίτημά της να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!
Καταλαβαίνω πως ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να επισκέπτεται κράτη και να συναντά ηγέτες τους που μπορούν να σώσουν την ελληνική οικονομία. Ποιός, όμως, ο σκοπός του να ταξιδεύει ( με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου "φυσικά") σε μακρινές χώρες όπως η Ινδία κι ο Άγιος Δομήνικος, οι οποίες δεν παίζουν κάποιο σπουδαίο ρόλο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σκηνικό; Τί φταίει η χώρα αν στο Γιώργο και στην Αντα αρέσουν τα δωρεάν εξωτικά ταξίδια; Για να επανέλθω στον πρόλογό μου, όταν το σπίτι σου καίγεται, κάνεις ό,τι μπορείς από μόνος σου για να σβήσεις τη φωτιά και ζητάς, παράλληλα, τη βοήθεια της πυροσβεστικής. Δε λικνίζεσαι στους ρυθμούς του παραδοσιακού ινδικού χορού "μπάρατα νάτιαμ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: