Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Θέλουν και δημαρχιλίκια οι τεμπέληδες!




Δεν έχω σπείρει ούτε έχω θερίσει τη γη. Φοβάμαι, όμως, πως δεν το έχουν κάνει κι αρκετοί ή πολλοί από εκείνους που έχουν καταλάβει, "εθιμικώ δικαίω", τις εθνικές οδούς. Τουλάχιστον εγώ δε δηλώνω αγρότης στο επάγγελμα...

Υπάρχουν δύο κατηγορίες αγροτών: από τη μία είναι οι τσιφλικάδες που χρησιμοποιούν τους αλβανούς για να δουλεύουν στα χωράφια τους και τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. για να αγοράζουν τζιπ και...βουλγάρες κονσοματρίς. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν ανανεώσει τις καλλιέργειές τους και θεωρούν πως με μια ή δύο εβδομάδες κινητοποιήσεων θα λαμβάνουν κάθε χρόνο 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως συνέβη πέρυσι. Γι' αυτούς τους κηφήνες αισθάνομαι μόνο αηδία.

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνοι οι αγρότες, κυρίως νέοι, που αγαπούν τη γη και ψάχνονται με τις νέες καλλιέργειες και τεχνολογίες. Είναι εκείνοι που αντιστέκονται στους τσιφλικάδες και στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ. Είναι αυτοί που πωλούν τα προϊόντα τους έναντι ψίχουλων για να τα βλέπουν στα ράφια των υπεραγορών να πωλούνται πανάκριβα.

Φοβάμαι, όμως, πως η πλειονότητα όσων βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στους δρόμους ανήκει στους χαραμοφάηδες που δεν ξέρουν τί να κάνουν με τα λεφτά τους και θέλουν να γίνουν δήμαρχοι στις εκλογές του Νοεμβρίου...

1 σχόλιο:

MMAGKOS είπε...

θα συμφωνήσω απόλυτα και ''επί της αρχής'' για τα αναφερθέντα. Πολλώ δε περισσότερο όταν έθνη , λαοί σαν τους Βούλγαρους μας ξεμπροστιάζουν εξαιτίας τους. Αλήθεια ο αγρότης εκφράζει και ΄΄διατάζει΄΄ την εκάστοτε εθνική πολιτική για την γεωργία, αν ναί τότε να μη δηλώσουν υποψηφιότητα ως δήμαρχοι αλλά , απευθείας να εγκατασταθούν στο Μαξίμου. Γιατί άραγε να υποφέρει ολόκληρος ο Ελληνικός λαός από δαύτους;;; Ισως γιατί η επιδότηση δενέφτασε για να αγορασθούν ΄΄τσιτάτα΄΄ TRACTEURS...Πάντως το John DEERE δίνει και παίρνει στα μπλόκα, που και που να δείς κανένα ξέσκεπο FIAT!!!!!!!