Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Εξουσιαστές της εξουσίας!


Αν ο αρχηγός Γιωργάκης ισχυριζόταν πως ο σοσιαλισμός δεν είναι πια λειτουργικός και πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι η μόνη οδός σωτηρίας των πολιτών, θα εκτιμούσα τουλάχιστον την ειλικρίνεια του αφελούς του συμπεράσματος. Ο πρωθυπουργός, όμως, επιμένει, παρά τα κατεβασμένα παντελόνια στο εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, να υποδύεται τον επαναστάτη ποπολάρο. Και σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του δήλωσε αντιεξουσιαστής στην εξουσία!
Προσέχετε κ. Παπανδρέου γιατί, όπως έλεγε κι ο Λίνκολν, μπορείς να κοροϊδεύεις κάποιους για πάντα κι όλους για λίγο, αλλά ποτέ όλους για πάντα. Οι αντιεξουσιαστές, κ. Παπανδρέου, δε λένε προεκλογικά ψέματα ( νέα στοιχεία επ' αυτού βγαίνουν καθημερινώς), προκειμένου να γίνουν πρωθυπουργοί. Οι αντιεξουσιαστές, κ. Παπανδρέου, δεν κόβουν μισθούς και συντάξεις. Οι αντιεξουσιαστές, κ. Παπανδρέου, δεν χρειάζονται προστάτες για να κάνουν τις στοιχειώδεις μεταρρυθμίσεις. Οι αντιεξουσιαστές, κ. Παπανδρέου, γυρίζουν τον κόσμο με ένα σλίπινγκ μπαγκ στον ώμο, όχι με αεροπλάνα και διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία...
Με λίγα λόγια, κ. Παπανδρέου, οι αντιεξουσιαστές παλεύουν για την κοινωνική δικαιοσύνη, για να μην υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, αλλά ισοκατανομή του πλούτου, παλεύουν γι' αυτήν τη λέξη που όταν βγαίνει από το στόμα ενός ντε φάκτο νεοφιλελεύθερου όπως εσείς, καταντά βρισιά: για το σοσιαλισμό, κ. Παπανδρέου, όπου ακόμα και ψοφοδεείς ανίκανοι όπως εσείς θα έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Αυτήν, ακριβώς, που στερείτε για τα χρόνια που έρχονται από την πλειονότητα του ελληνικού λαού εσείς, οι υπουργοί σας και οι αφεντάδες σας, οι... εξουσιαστές της εξουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: