Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

"Λαγός τη φτέρη έσειε"...


"Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του". Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, δεν αναφέρομαι στους αστυνομικούς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους ή "απλώς" τραυματίστηκαν χθες το βράδυ στην Αγία Παρασκευή. Αναφέρομαι στο "σερίφη" Μ. Χρυσοχοΐδη, που νομίζει πως βρίσκεται στην άγρια δύση γι' αυτό κι ο μόνος τρόπος, κατά τον ίδιο, για να επιβάλει το νόμο και την τάξη είναι η πυγμή.
Ο υπουργός προκαλούσε από την ημέρα που ανάλαβε τα καθήκοντά του. Ηταν σα να έλεγε στους τρομοκράτες, "ελάτε να σας δείξω πόσο μάγκας είμαι". Κι εκείνοι ήρθαν, μόνο που επειδή είναι κι εκείνοι θρασύδειλοι επιτέθηκαν, για μια ακόμα φορά, στα γρανάζια του συστήματος κι όχι στο ίδιο το σύστημα.
Μακριά από μένα η ηρωοποίηση των αστυνομικών, αλλά κι εκείνοι απλοί υπάλληλοι είναι. Οποιος έχει άντερα και θέλει να κάνει επανάσταση ας την κάνει χτυπώντας τα αφεντικά κι όχι τα όργανά τους. Δεν έχω καμία συμπάθεια ούτε για εκείνους που αποπειρώνται να δολοφονούν στα "τυφλά" ούτε για εκείνους που πιστεύουν ότι η αστυνομοκρατία και οι επιχειρήσεις-"σκούπα" είναι η μόνη λύση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: