Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Αδέρφια, αλλού είναι οι στόχοι...


"Φταίνε οι μπάτσοι". "Όχι, φταίνε οι αντιεξουσιαστές". Το μόνο που έχει καταφέρει το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και να στρέφει κοινωνικές ομάδες τη μία απέναντι στην άλλη. Αντιθέτως, αναρχικοί και έμποροι θα έπρεπε να κάνουν μια κοινή πορεία κι αν όχι να κάψουν, γιατί αυτό δεν ταιριάζει στον πολιτικό ορθολογισμό της εποχής μας, τουλάχιστον να καταλάβουν το ελληνικό Κοινοβούλιο ή τις βίλες στα βόρεια και στα νότια προάστια ή τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην ψηφίζουν οι 300 της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας νόμους που θα εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους ή τους χορηγούς τους. Αυτοί που έκαψαν το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας κι άλλων πόλεων είναι εκείνοι που κυβέρνησαν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά. Κι αν δεν βάζω στη ζυγαριά και τους προγενέστερους το κάνω γιατί είναι νεκροί, οπότε κανόνισε η φύση για λογαριασμό μας! Βρείτε τα ονόματα των σημερινών βουλευτών και των πρώην που είναι εν ζωή και θα έχετε βρει κι εκείνους που έκαψαν καταστήματα, τράπεζες και...χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είμαι υπέρ μιας μαζικής λαϊκής εξέγερσης, που δεν θα πλήττει τους μικρομεσαίους και τους μετανάστες, οι οποίοι ζουν ή εργάζονται στο κέντρο των Αθηνών, αλλά εκείνους που "θλίβονται" για τα γεγονότα από υπουργικά γραφεία, τηλεοπτικά παράθυρα και εσωτερικές πισίνες...

3 σχόλια:

Magellan είπε...

Ξεκινάω από το τέλος, την "κατακλείδα" που λένε πολλοί άσχετοι, του κομματιού σου. "Είμαι υπέρ μιας μαζικής λαϊκής εξέγερσης, που δεν θα πλήττει τους μικρομεσαίους και τους μετανάστες, οι οποίοι ζουν ή εργάζονται στο κέντρο των Αθηνών, αλλά εκείνους που "θλίβονται" για τα γεγονότα από υπουργικά γραφεία, τηλεοπτικά παράθυρα και εσωτερικές πισίνες... " γράφεις σχετικά εύστοχα καθώς με βρίσκει σε ένα βαθμό σύμφωνο.
Όμως φίλε μου, σε ρωτώ χωρίς να γνωρίζω; Εσύ τι κάνεις; Δίνεις "ιδέες" και κάθεσαι στο γραφείο σου παρακολουθώντας τις ειδήσεις και τα έκτακτα δελτία; Ή βγαίνεις στο δρόμο για να διαδηλώσεις την αντίθεσή σου και να καταφέρεις να πείσεις και άλλους ότι η λύση που προτείνεις είναι και η σωστή;
Γιατί με τα λόγια και τις ιδεολογίες δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Στο τέλος του μήνα θα πάρεις και εσύ, όπως και εγώ, το μισθό σου, θα γκρινιάξεις για τα χρήματα που παίρνεις και πολύ απλά ο ίδιος φαύλος κύκλος θα συνεχίζεται "αιωνίως".
Κάνε λοιπόν αυτό που πιστεύεις και να δούμε που θα καταλήξεις...

Παρρησία είπε...

"Το μόνο που έχει καταφέρει το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι να αποπροσανατολίζει τη συζήτηση και να στρέφει κοινωνικές ομάδες τη μία απέναντι στην άλλη"

Είναι δυστυχώς ακριβώς έτσι

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Παρρησία
http://parrisia.blogspot.com/

nkaran(Nikolas Karanikolas) είπε...

Δεν ξερω κατα πόσο οι κουκουλοφόροι που χτυπάνε μαγαζιά είναι αναρχικοί όπως τους αποκαλείς ή απλοί χουλιγκανς ή καλυμμένοι μπάτσοι που σκοπό έχουν να πλήξουν την εικόνα αυτής της λαικής εξέγερσης.Η αναρχια έχει ως βασικό της στοιχείο την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών. Αυτό το οποίο βλέπουμε στο δρόμο είναι μια ξεχειλισμένη οργή, οργή της γενιάς του 80 και του 90 απεναντι στη γενια των πατεραδων τους. Μια γενια που μεγαλωσε μεσα στη παρακμη της δημοσιας παιδειας.Μετα ενιωσε τον φοβο και την ανασφαλεια της ανεργιας. Είδε την διαφθορα και την σαπιλα της εξουσιας σε μια Ελλάδα που σου λενε οτι δεν εχει σημασια τι γνωσεις εχεις αλλα τι μεσο εχεις. Σε ολα αυτα λοιπον προστιθεται ενα γεγονος, η εν ψυχρω δολοφονια ενος παιδιου. Κανενας σεβασμος στην ανθρωπινη ζωη. Βεβαια ο σεβασμος σε αυτα τα παιδια δεν υπαρχει απο την στιγμη που γεννηθηκαν αλλα το οπλο ειναι η αφορμη για να ερθει ολο αυτο στην επιφανεια. Ετσι λοιπον τα παιδια αντιδρουν κ μαλιστα πολυ καλα.Η νεα γενια εχει ενα πλεονεκτημα, το διαδικτυο. Ειναι πιο εξυπνη απο την παλια, η πληροφορια τρεχει σε χρονους dt. Υπαρχουν φορουμς, μπλογκς, η διακινηση ιδεεων ειναι απλα μερικα δευτερολεπτα απο σενα. Μεχρι κ στο facebook απο ενα απλο greeting που βαζει ο αλλος βλεπεις τι τον απασχολει, τι σκεφτεται. Μοιραζεσαι τα προβληματα σου.Η νεα γενια δεν ειναι μονη της. Ειναι ολοι μαζι. Ας ελπισουμε οτι αυτη η γενια θα τα καταφερει καλυτερα απο την γενια του πολυτεχνιου γιατι απεναντι σε αυτην επαναστατουμε. Τι ωραια που θα ηταν ολα αυτα αν δεν υπηρχε και το νεκρο παιδακι. Ποσο συγκινηθηκα που ακουσα τους φίλους του.Οσο για τυπους σαν το μοντελοπνιχτη τι να πω...κριμα που δεν υπαρχει η 17Ν για να προσεχουν πριν μιλησουν.Ελεος, σεβασμος στη μνημη του Αλεξανδρου και στους γονεις του.Με αυτα τα σχολια γινεται συνεργος στη δολοφονια του Αλεξη. Αφηστε την μνημη του παιδιου ησυχη. Μακαρι να ηταν μαζι μας και να μπορουσε να μιλησει και να τους βαλει ολους στη θεση τους. R.I.P Αλεξανδρε.