Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Χειροκροτούσαν τον "αργόστροφο"!

Θα προσλαμβάνατε ποτέ έναν τυφλό για σοφέρ, θα εμπιστευόσασταν ένα μέντιουμ να σας χειρουργήσει ή έναν δικηγόρο για να μάθετε την αλήθεια; Ε, τότε γιατί να εμπιστευτούμε και το υπουργείο Οικονομίας και την πρόσφατη καμπάνια του με τον βαρύγδουπο τίτλο,"φορολογική συνείδηση, ξεκινά από τον καθενά, ωφελεί όλους"; Πιο εύκολα θα εμπιστευόμουν τις οικονομίες μου στον Εφραίμ από ό,τι σε αυτή την κυβέρνηση ή τις προηγούμενες, που έδιναν οικόπεδα "φιλέτα" κι έπαιρναν... κοχύλια και μπαρμπούνια.
Ας μην είμαστε, όμως, ισοπεδωτικοί. Ο Καραμανλής ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία αυτού του τόπου που ζήτησε συγγνώμη για κάποιο σκάνδαλο. Αυτό, μάλλον, δεν τιμά τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, εκτός κι αν από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε κανένα σκάνδαλο στη χώρα μας και όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο βρίσκονται τώρα στον παράδεισο, πλησίον του θεού, που τους θεωρεί δεύτερα παιδιά του.
Από την άλλη, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ήταν οι πρώτοι βουλευτές στην ελληνική ιστορία που "ξεσκίστηκαν" στο χειροκρότημα όταν έμαθαν πως ο ηγέτης τους είναι βραδύνους, παρότι βλέπει πολλή τηλεόραση, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος. Ίσως και γι' αυτό όμως να είναι...λιγουλάκι αργόστροφος.
Υ.Γ.: Από σήμερα δημοσιεύω ορισμένες φωτογραφίες που "τράβηξα" στο κέντρο των Αθηνών, το προηγούμενο Σάββατο. Προτιμώ αυτούς που χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να γράφουν ανατρεπτικά πανό και επιτοίχια συνθήματα από εκείνους που τα έχουν για να χειροκροτούν "γυμνούς βασιλιάδες"...

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο Καραμανλης ειναι πραγματι ο πρώτος ποθ ζήτησε συγγνώμη για ένα κ μόνο σκάνδαλο απο τα αμέτρητα που έχουν γίνε τα 5 αν δεν κάνω λάθος χ΄ροναι διακυβέρνησής του. Μάλιστα.. ωραία μπράβο του.. Απο κει και πέρα τι θα γίνει? Μήπως πηραμε τα λεφτά μας πίσω, μήπως τα οικόπεδα ξαναγύρισαν στο "κράτος" ή μήπως αυξήθηκε η εμπιστοσύνη μας στους πολιτικούς... Ο λαός λέει από τοότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο....Κ πίσης μήπως πρέπει να σκεφτούμε γιατί το έκανε τώρα? Αυτή την χρονική στιγμή κ όχι πριν 15 μέρες; Σκέψου κ αυτά λίγο κ αναρωτείσου για το μεγαλειώδες βήμα του πρωθυπουργού μας....