Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Η πρεμούρα των τραπεζιτών...


Κρύος ιδρώτας έχει "λούσει" τους τραπεζίτες και τους δημοσιογράφους- παπαγαλάκια τους και μόνο στο άκουσμα της φράσης "αναδιαπραγμάτευση του χρέους". Από το πρωί λαμόγια της ενημέρωσης που βρίσκονται στο "pay roll" μεγάλων τραπεζών δεν έχουν σταματήσει να μας ζητούν να μην αποσύρουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες και, "φυσικά", να μας μιλούν για το πόσο επιβλαβές είναι για τη χώρα να ζητήσει να μην πληρώσει το σύνολο των 300 δις με το οποίο την έχουν δανείσει οι κερδοσκόποι ή, τέλος πάντων, να το αποπληρώσει με μια χρονική καθυστέρηση.
Το κράτος δε χρωστά μόνο στους ξένους, αλλά και στους έλληνες τραπεζίτες. Γι' αυτό και η πρεμούρα τους να γλιτώσουμε την πτώχευση. Για να μη χάσουν τα λεφτά τους. Τζάμπα, όμως, ανησυχούν: ούτε αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να έρθει σε ρήξη με τους τραπεζίτες. Θα παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι τους. Τώρα, αν η χώρα χρεοκοπήσει δις, όπως η Ουγγαρία που ακολούθησε πιστά τις "συμβουλές" του ΔΝΤ, μικρό το κακό. Θα πάμε για την τρίτη χρεοκοπία κι όποιος αντέξει!

1 σχόλιο:

blackbedlam είπε...

Ρήγα μου που να στα λέω.Πριν λίγο άκουσα τον ΓΑΠ.Είπε,(στρογγυλά και καθαρά χωρίς ούτε ένα σαρδάμ)
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΓΟΥΡΟ ΔΡΟΜΟ... ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ,
ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ."
Καταλαβαίνεις δηλαδή.Αμα και σου λέει τούτος ο μάγγας,που λέει ο λόγος,ότι πάμε καλά, εμείς πρέπει να βρούμε να τρουπώσουμε.Η πλάκα είναι ότι πάνε καλά με την βοήθειά την δική μας,που δεν πάμε καθόλου καλά.