Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Η δεξιά παρένθεση στόχος και της πλειονότητας των πολιτών πολύ σύντομα…



Έχει ξεκινήσει από την προεκλογική περίοδο η καταστροφολογία για τη ΔΕΗ από εκείνους που την απαξίωσαν, υποχρεώνοντάς την να παραχωρήσει μερίδιο στην αγορά και κομμάτια των εργασιών της μπιρ παρά της αντί να επιτραπεί απλώς στους ιδιώτες να επενδύσουν ρισκάροντας στο χώρο τής ενέργειας κι όχι τρώγοντας από τα έτοιμα. Οι Κασσάνδρες, εξάλλου, επιχαίρουν και για  τις ζημιές της, όπως η πώληση, αν αυτό συμβεί, των λιγνιτικών της μονάδων που είναι εφάπαξ. Και τώρα ετοιμάζονται να πουλήσουν τα εναπομείναντα φιλέτα της, κυρίως τις υδροηλεκτρικές της μονάδες, στο όνομα της εξυγίανσης της ΔΕΗ...

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση συνδέουν τη μείωση της εγκληματικότητας με την πλήρη κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη μη απόδοση ΑΜΚΑ στους μετανάστες και στους πρόσφυγες- άρα και στα παιδιά τους-, τις οποίες θεωρούν για επικοινωνιακούς λόγους πανάκεια. Παραλλήλως, βεβαίως, συνδέουν την αποφυλάκιση Φλώρου με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όταν αυτή ήταν απόφαση δικαστών που έχουν πάρει ήδη μηνύματα επιείκειας από τη νέα κυβέρνηση για τους πολιτικούς της φίλους. Με λίγα λόγια, ο Κ. Μητσοτάκης είναι ακριβός στα πίτουρα όταν πρόκειται για τους κολλητούς του και φτηνός στο αλεύρι όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον…

Φυσικά και οι προγραμματικές δηλώσεις τής κυβέρνησης θα μας δώσουν ένα πιο ξεκάθαρο στίγμα για το προς τα πού θα πορευτεί. Οι πρώτες της ημέρες, όμως, καθιστούν ακόμα πιο αναγκαία την άμεση ανασυγκρότηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνεργασία της με τις υπόλοιπες προοδευτικές- έστω στην πινακίδα τους- δυνάμεις τής αντιπολίτευσης ώστε η δεξιά παρένθεση να καταστεί από στόχος πραγματικότητα. Αυτός, άλλωστε, θα είναι ο στόχος και της πλειονότητας του ελληνικού λαού πολύ άμεσα.

1 σχόλιο:

Γκαγκάριν είπε...

Από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ευνοούνται μεγαλοκαταχραστές και οι ναζί υπόδικοι.

...Από εκεί και πέρα ο δικομματικός καυγάς σε σχέση με αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να κρύψει την ουσιαστική ταύτιση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, στη γενική αντιδραστική κατεύθυνση του νέου Ποινικού Κώδικα και πιο συγκεκριμένα τη συμφωνία τους, μεταξύ άλλων, για:

Τους νέους "αμερικανόπνευστους" θεσμούς της ποινικής συνδιαλλαγής, ποινικής διαπραγμάτευσης και ποινικής διαταγής που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και καθιερώνουν ένα παζάρι ποινών που θα λειτουργεί εκβιαστικά σε βάρος φτωχών, ακόμη και αθώων κατηγορουμένων, και ευνοϊκά υπέρ διαφόρων οικονομικά ισχυρών. Αλλά και για την ενίσχυση της καταστολής απέναντι στα δικαιώματα και τις κινητοποιήσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

gkagkarin.blogspot.com